Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Fifor invită ARMATA CROATĂ în România la operațiuni militare în cadrul NATO
Ministrul Fifor invită ARMATA CROATĂ  în România la operațiuni militare în cadrul NATO

Ministrul Fifor invită ARMATA CROATĂ în România la operațiuni militare în cadrul NATO

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor a invitat forțele armate croate să contribuie la operaționalizarea structurilor NATO pe teritoriul României, precum şi să participle la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 pe teritoriul țării noastre. Invitația a fost transmisă omologului croat, Damir Krstičević, în cadrul vizitei efectuate de oficialul MApN în Croația.

O întâlnire la nivel înalt între ministrul apărării naționale, Mihai Fifor și omologul său croat, Damir Krstičević, vice prim-ministru şi ministru al apărării naţionale al Republicii Croaţia a avut loc, marți, la Zagreb.

Ministerul Părării naționale (MApN) transmite că, în cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul cooperării româno-croate în domeniul apărării, în plan bilateral, la nivel regional și în cadrul NATO și Uniunii Europene.

Ministrul Fifor a prezentat priorităţile de înzestrare ale forţelor armate române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare, cu evidenţierea oportunităţilor de cooperare ce se deschid în acest context.

O atenție specială a fost acordată situaţiei de securitate din Regiunea Mării Negre şi din zona Balcanilor de Vest. În context, au fost analizate posibilităţile de intensificare a cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind reiterată invitația către forțele armate croate de a contribui la operaționalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul României, precum şi la exerciţiile multinaţionale planificate în anul 2018 de România.

Cu ocazia vizitei în statul ex-Iugoslav, ministrul apărării naționale a deschis, alături de omologul croat, lucrările Conferinței Business to Business ce se desfăşoară la sediul Camerei de Economie a Republicii Croaţia și a avut discuții cu reprezentanţii Companiei HS Produck