Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Educaţiei cere sprijinul directorilor în funcţie ca să-i schimbe!

Mircea Dumitru, ministrul Educației
Autor: | | 1 Comentarii | 665 Vizualizari

Suntem aproape de prima probă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori în învăţământul preuniversitar, dar situaţia e departe de a fi lămurită. Ecaterina Andronescu, şefa comisiei de Învăţământ din Senat, vrea amânarea probelor pentru vara lui 2017, PNL vrea să depună plângere penală pentru falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea în raportul de modificare a Legii Educaţiei, iar Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, deşi şocat, vrea concursurile în forma actuală

Mircea Dumitru a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în care a lămurit poziţia pe care o adoptă Ministerul Educaţiei referitor la scandalul generat de concursurile pentru funcţiile de director.

Ministrul respinge amendamentul la Legea Educaţiei

Demnitarul a continuat să susţină demersul său, în ciuda tuturor reacţiilor negative. Acesta nu face nicio concesie în ceea ce priveşte bibliografia, tipul subiectelor sau data la care se vor susţine acestea. „Vreau să vă anunțăm că nu ne vom opri. Așa cum am anunțat, și calendarul, și metodologia, cadrul legal, toate acestea definesc deja concursul care este în desfășurare”. De asemenea, el respinge amendamentul propus de Ecaterina Andronescu, prin care concursurile pot fi amânate. „Inițiativa de care am luat cunoștință de acum câteva zile de la Senatul României de a se introduce ad-hoc un paragraf în lege, în așa fel încât acest concurs să fie amânat până în vara anului viitor, pare de fapt o continuare a unei politici de condiționare a școlilor din România și de subordonare a acestor școli unor interese de partid. Noi respingem această metodă de a conduce școlile din România și insistăm asupra nevoii de a avea un cadru transparent și predictibil, în care cei mai buni dintre profesori care se dovedesc a fi și manageri buni în școli, să poată să conducă pe o perioadă de mandat determinată”, a afirmat ministrul.

Surprins de reacţiile negative

În aceeaşi conferinţă, ministrul s-a declarat foarte suprins de reacţiile stârnite de organizarea concursului. Acesta a subliniat că mesajul pe care vrea să-l transimtă este unul de „normalitate”. „Am fost foarte surprins, chiar șocat, când am văzut această reacție adversă față de concurs. Nu știu dacă mai există în momentul de față în România un sistem de importanța Educației, un sistem social care să însemne ceva pentru viața României de astăzi și în care selecția managerilor să nu se facă pe bază de concurs public și transparent. (...) Mesajul meu este unul de normalizare și normalitate, nu este un mesaj politic. Nu este o luptă cu un partid sau cu altul. (...) Dânșii pretind că vor să facă concurs, deși concursuri nu s-au mai organizat de cel puțin opt ani, iar soluția pe care o oferă este să mai amâne un concurs, care se poate organiza potrivit legii, încă un an sau poate chiar mai mult”, a completat acesta.

Impiedicați să concureze

ZIUA Z pentru Liviu Dragnea! Verdictul pe care il asteapta toata tara! Ce il asteapta pe seful PSD

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI