Evenimentul Zilei > International > Ministrul de Interne al Albaniei demisionează după moartea unui tânăr în mâinile poliției
Ministrul de Interne al Albaniei demisionează după moartea unui tânăr în mâinile poliției

Ministrul de Interne al Albaniei demisionează după moartea unui tânăr în mâinile poliției

EL PERIODICO (Spania), 11 decembrie 2020 - Plecarea lui Lleshaj nu a calmat spiritele și mii de oameni au continuat să iasă în stradă în această joi pentru a protesta.

Ministrul de interne al Albaniei, Sander Lleshaj, și-a dat demisia joi, pe fondul protestelor și demonstrațiilor legate de moartea, marți, a unui băiat de 25 de ani, după ce a fost împușcat de un ofițer de poliție, informează Europa Press.

„Acum este momentul să închid capitolul angajamentului meu în fruntea Ministerului de Interne, cu durerea provocată de pierderea nedreaptă a vieții unui tânăr”, a anunțat Lleshaj, folosind pagina sa de Facebook.

Demisia lui Lleshaj are loc la o zi după ciocnirile violente dintre polițiști și protestatari la Tirana, capitala țării, care au făcut o duzină de răniți, ca urmare a morții lui Klodian Rasha, care marți fusese reținut de Poliție pentru încălcarea stării de alertă decretate ca parte a măsurilor împotriva coronavirusului.

„În mai bine de doi ani în fruntea Ministerului de Interne, am încercat și am reușit să schimb multe lucruri în bine, terminându-mi misiunea cu cele mai bune rezultate istorice înregistrate în domeniul ordinii și securității publice din ultimii 30 de ani din istoria Albaniei”, a asigurat Lleshaj.

Dar plecarea lui nu a calmat spiritele și mii de oameni au continuat să iasă în stradă în această joi pentru a protesta.
Mii de oameni, potrivit canalului de televiziune albanez TV Klan, au protestat la ușile sediului Ministerului de Interne și al Direcției Generale a Poliției, precum și în faţa biroului premierului, Edi Rama.

Moartea lui Rasha, care ar fi purtat o armă – potrivit agentului care l-a împușcat, a fost descrisă de Rama drept o „un omor inexplicabil”, iar justiția va interveni pentru a clarifica faptele.

Sursa

Traducerea: Rodezia Costea, RADOR