Ministrul cu viaţă de telenovelă

Ministrul cu viaţă de telenovelă

Ministrul francez al Justiţiei, Rachida Dati, s-a întors la muncă la doar cinci zile după ce a dat naştere unei fetiţe, informează Reuters.

Decizia lui Dati este motivată de amănuntul că, în aceste zile, preşedintele francez Nicolas Sarkozy anunţă începerea unei ample reforme în justiţia franceză.

"Cu siguranţă că Dati a vrut să evite jenanta situaţie politică a unei reforme juridice în absenţa ministrului din domeniu", scriu jurnaliştii de la "Les Echos", în ediţia de astăzi a cotidianului economic.

Viaţa lui Dati este însă una parcă desprinsă din serialele melodramatice. Numirea în funcţie a lui Dati, în 2007, face parte dintr-un plan de a încuraja diversitatea în guvernul francez, propus de preşedintele Nicolas Sarkozy. Dati este unul dintre cei 12 copii ai unui cuplu nord-african, mama fiind algeriană, iar tatăl - marocan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tatăl fetiţei - necunoscut

Dati rămâne însărcinată relativ târziu, la vârsta de 43 de ani, la câteva luni după numirea în fruntea justiţiei franceze. Tatăl este însă necunoscut. Şi, pentru ca povestea să fie şi mai interesantă, se vehiculează două nume mare: fostul premier spaniol Jose Maria Aznar şi ministrul francez al Sportului, Bernard Laporte.

Intrată în atenţia presei franceze, care îi urmăreşte fiecare mişcare, s-a speculat chiar că sarcina lui Dati vine în urma unei relaţii a acesteia cu Francois-Henri Pinault, fiul unui cunoscut miliardar francez.

Cariera politică a Rachidei Dati pare într-un punct critic. Se zvoneşte că deciziile importante din justiţia franceză le ia consilierul pe probleme de justiţie al preşedintelui Sarkozy, Patrick Ouart.

Citiţi şi: Misterul din jurul unui ministru francez