Evenimentul Zilei > Justitie > Ministerul de Interne, zguduit de un scandal de hărțuire. Acuzații pentru un înalt ofițer
Ministerul de Interne, zguduit de un scandal de hărțuire. Acuzații pentru un înalt ofițer

Ministerul de Interne, zguduit de un scandal de hărțuire. Acuzații pentru un înalt ofițer

O poliţistă îl acuză pe un înalt ofiţer că i-a cerut în mod repetat să întreţină raporturi sexuale cu el şi a ameninţat-o că își va pierde funcţia, dacă nu va accepta. După mai bine de un an de hărţuire, angajata de la Interne a depus plângere penală.

Avansurile au început în iulie 2018, la puțin timp după ce ce fata a ajuns, prin concurs, în Ministerul de Interne. Superiorul i-a promis tinerei în schimbul unor favoruri sexuale o avansare în funcție şi chiar o promovare în rândul ofițerilor.

Cu toate că bărbatul era căsătorit, că să o convingă pe tânără polițistă să îi cedeze avansurilor i-a promis că vă divorţa de soţie şi că vă începe o noua viață alături de ea. Pentru că nici așa, tânără nu a cedat, a început să-i facă vizite inopinate la locul de munca.

Ajunsese să o viziteze și de 6-7 ori pe zi cu scopul de a o verifica și de a face comentarii cu tentă sexuală. În timpul verii trecute, superiorul ei a urmărit-o pe litoral, la Saturn acolo unde polițistă se afla în misiunea și i-a cerut să întrețină relații sexuale cu ea la unul dintre hotelurile MAI din stațiune. Toate aceste lucruri au fost povestite de tânără polițista în plângerea penala depusa pe numele superiorului ei, la mai bine de un an de la începerea avansurilor, în noiembrie 2019. Acum procurorii au deschis un dosar penal și fac cercetări în rem.

Ministerul de Interne precizează că un angajat al instituției este cercetat disciplinar după ce o subalternă a depus o plângere penală în care îl acuză pe acesta de hărțuire sexuală și de șantaj.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate”, a precizat Ministerul de Interne într-un răspuns, consemnează realitatea.net.

Ministerul Afacerilor Interne anunță că va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației și pentru aflarea adevărului.

„Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință. De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, mai precizează sursa citată.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora un angajat din Ministerul de Interne ar fi agresat sexual o subalternă și ar fi șantajat-o să îi accepte avansurile. Femeia a depus plângere pe numele superiorului său.