”În mod cert, tocmai SUA au susţinut lovitura de stat anticonstituţională de la Kiev, iar apoi au instigat regimul stabilit acolo la un comportament dur faţă de populaţia rusofonă, care cere în mod ferm respectarea drepturilor sale. Acest lucru constituie încă o confirmare a faptului că Washingtonul poartă o parte din vină pentru vărsarea de sânge (din Ucraina)”, afirmă Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

Potrivit Ministerului rus de Externe, reprezentanţii Departamentului de Stat al SUA ”fac propagandă antirusească şi desfăşoară o campanie pentru denigrarea Rusiei”. Printre astfel de acuzaţii, fără acoperire în opinia MAE rus, s-ar număra şi cea conform căreia Rusia ar intenţiona să le transmită combatanţilor din Lugansk şi Doneţk arme antiaeriene grele sau că de pe teritoriul rus se trage asupra militarilor ucraineni. ”Nu a fost prezentată nicio dovadă pentru susţinerea acestor acuzaţii, ceea ce nu este de mirare: fapte şi lucruri concrete în susţinerea unor afirmaţii false pur şi simplu nu există”, a subliniat MAE rus.

Diplomaţia rusă respinge ceea ce califică a fi ”insinuări publice” şi ”clişee antiruseşti”, ”pe care Washingtonul încearcă să le impună opiniei publice internaţionale”.

Te-ar putea interesa și: