Evenimentul Zilei > International > Se oficializează MACELUL. MILITARII au dreptul să TRAGĂ în POPULAȚIE. MII de oameni sunt în PERICOL
Se oficializează MACELUL. MILITARII au dreptul să TRAGĂ în POPULAȚIE. MII de oameni sunt în PERICOL

Se oficializează MACELUL. MILITARII au dreptul să TRAGĂ în POPULAȚIE. MII de oameni sunt în PERICOL

Șeful de cabinet al Casei Albe, John Kelly, a semnat un ordin prin care permite trupelor staționate la granița cu Mexic să folosească forța împotriva imigranților.

John Kelly a semnat astăzi o ordonanță care permite extinderea autorității trupelor de frontiere care include „utilizarea forței (inclusiv forța letală, acolo unde este necesar), controlul mulțimii, detenția temporală și căutarea sumară” pentru a proteja militarii, informează Axios.

Mii de imigranți din America Centrală au ajuns la granița Mexicului cu SUA. Autoritățiile americane au folosit baricade și sârmă ghimpată pentru închidere aparțială a posturilor de frontieră care duc în California. La granița SUA se află în prezent mii de militari americani.

Pe 9 noiembrie preşedintele american Donald Trump a semnat un decret care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de către persoane care au traversat ilegal frontiera cu Mexicul. Ministrul american al apărării, Jim Mattis, susține și el decizia administraţiei Trump de a desfăşura mii de militari la graniţa cu Mexicul, declarând că misiunea este „absolut legală”.