Evenimentul Zilei > International > Milionar american, mort într-un accident aviatic. În urmă cu o lună zbura în spațiu
Milionar american, mort într-un accident aviatic. În urmă cu o lună zbura în spațiu

Milionar american, mort într-un accident aviatic. În urmă cu o lună zbura în spațiu

Mogulul tehnologiei din Statele Unite, Glen de Vries, care l-a însoțit pe William Shatner în spațiu, a murit într-un accident aviatic

Milionarul american Glen de Vries și prietenul acestuia Thomas Fischer se aflau la bordul unui avion monomotor Cessna, care s-a prăbușit joi în nordul statului New Jersey.

De Vries a călătorit în spațiu cu William Shatner, în luna octombrie 2021. Acum, presa din Statele Unite scrie că el a murit în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni în nordul statului New Jersey, potrivit poliției statului.

Glen de Vries, în vârstă de 49 de ani, din New York, și Thomas Fischer, în vârstă de 54 de ani, din Hopatcong, New Jersey, se aflau la bordul unui avion monomotor Cessna 172 care s-a prăbușit joi într-o zonă împădurită din Hampton Township.

Cine este De Vries

De Vries a fondat Medidata Solutions, o companie de tehnologie, și a fost membru al consiliului de administrație al Universității Carnegie Mellon. El a călătorit pe 13 octombrie la bordul navei spațiale New Shepard a companiei Blue Origin, petrecând mai mult de 10 minute în spațiu după ce s-a lansat împreună cu Shatner și alte persoane

Într-o declarație, Blue Origin se arată că moartea lui lui De Vries a devastat foarte multe persiane.

„Suntem triști să aflăm de decesul subit al lui Glen de Vries. El a adus atât de multă viață și energie întregii echipe Blue Origin și colegilor săi de echipaj. Pasiunea sa pentru aviație, activitatea sa caritabilă și dedicarea sa pentru meseria sa vor fi venerate și admirate pentru mult timp”, se arată în comunicat.

Thomas Fischer, a doua persoană moartă în accidentul aviatic, deținea Fischer Aviation, o școală de zbor administrată de familie, și era instructorul principal al acesteia, potrivit rapoartelor publice.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor investighează accidentul.