Evenimentul Zilei > International > Mii de români pleacă la muncă în Europa. „Cel mai nasol sentiment e când plec de acasă”
Mii de români pleacă la muncă în Europa. „Cel mai nasol sentiment e când plec de acasă”

Mii de români pleacă la muncă în Europa. „Cel mai nasol sentiment e când plec de acasă”

După ce măsurile de restricție șin cauza pandemiei de coronavirus au început să se relaxeze, mii de români vor să plece la muncă în diferite țări europene.

Sunt zboruri speciale care îi transportă, iar pentru evitarea situației în care cineva e infectat cu COVID-19 s-au luat măsuri speciale.

„Nu au voie să nu poarte măşti în avion. În momentul în care se urcă în avion şi nu are mască aducem repede un kit din acela şi e obligat să se urce cu masca în avion”, au explicat însoțitorii de zbor, într-un avion care are destinația Irlanda.

Vor transporta muncitori din Bacău şi Bucureşti la o fermă din Regatul Unit şi trebuie să asigure toate măsurile de siguranţă pentru a nu apărea un focar de coronavirus în avion.

Una dintre măsuri nu este pe placul românilor, și anume, nu au voie să ia cu ei la pachet bucatele moldoveneşti

„Mâncare nu am luat acum, o să stăm două săptămâni în carantină, nu avem unde să le ţinem, să le depozităm, tura asta fără tradiţie. Pentru mine cel mai nasol sentiment e când plec de acasă şi intru în aeroport. În avionul ăsta suntem 21 de persoane care suntem din aceeaşi localitate şi mergem în acelaşi loc de muncă, deşi acum vreo 2-3 săptămâni au plecat 50 şi ceva”, a spus Andrei, unul dintre pasageri.

După ridicarea stării de urgență, din România au putut zbura doar aeronavele cu muncitori sau cele cu materiale sanitare.

Delia Gâscă, instructor șef de cabină: „Nu a fost un zbor regulat, am avut pasageri care au documente pentru a munci în ţările pe care îi transportăm”.

Începând cu data de 15 iunie se vor relua cursele externe pentru românii vor să-și petreacă concediul în străinătate, potrivit botosaneanul.ro