Evenimentul Zilei > International > Mihail Gorbaciov nu susține anexarea Crimeei: Escaladarea crizei poate duce la un nou Război Rece

Mihail Gorbaciov nu susține anexarea Crimeei: Escaladarea crizei poate duce la un nou Război Rece

Fostul lider sovietic a făcut apel, prin intermediul unei scrisori publicate ieri, la încetarea "escaladării" crizei ucrainene, care, în opinia sa, ar putea duce la un nou Război Rece.

Mesajul lui Mihail Gorbaciov vine ca urmare a unei solicitări publice a unui fost patron de presă din perioada Perestroika, Vitali Tretiakov, care i-a cerut fostului președinte rus Gorbaciov să se adreseze cancelarului german Angela Merkel pentru a-i solicita „să nu împiedice reunificarea paşnică a Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia”.
„Cel mai important este să se oprească escaladarea periculoasă, să se găsească o soluţie pe placul cetăţenilor Ucrainei şi Rusiei, să se împiedice un nou Război Rece. Sunt surprins că dumneavoastră nu cunoaşteţi poziţia mea în legătură cu evenimentele din Ucraina. Preşedintele rus (Vladimir Putin – n.r.) este în contact aproape în fiecare zi cu alţi şefi de stat, inclusiv cu Merkel. Eu v-aş sfătui mai degrabă să reflectaţi asupra originii reale a evenimentelor actuale. Eu o văd în întreruperea (politicii) Perestroika, în destrămarea fără sens a Uniunii Sovietice în 1991”, a precizat Mihail Gorbaciov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace într-o scrisoare publicată de cotidianul Komsomolskaia Pravda.
CITIȚI ȘI:

  • Crimeea ar putea deveni parte a Rusiei de săptămâna viitoare
  • Paramilitari SÂRBI, alături de forțele ruse din CRIMEEA
  • Crimeea, „independentă” şi cu propriile forţe armate

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: