Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Ionescu, ANEIR: Mă îndoiesc că majorarea salariilor va crește consumul
Mihai Ionescu, ANEIR: Mă îndoiesc că majorarea salariilor va crește consumul

Mihai Ionescu, ANEIR: Mă îndoiesc că majorarea salariilor va crește consumul

Autorităţile statului mizează pe ideea că majorarea salariilor ar putea duce la creşterea consumului, dar exportatorii se îndoiesc de acest lucru, a declarat, astăzi, în cadrul primei ediţii a Forumului IMM de la Romexpo, Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Imporatorilor din România (ANEIR) şi co-preşedintele Consiliului de Export al României.

"N-am reţinut nimic din gândirea noului cabinet pentru viitorul sectorului IMM. În ultima perioadă, autorităţile statului lansează ideea că, în perioada următoare, consumul va relansa economia României. E adevărat, dar mă îndoiesc de acest lucru. Mi-aş dori ca anul acesta, majorarea de salarii să ducă o creştere a consumului", a spus Ionescu.

Potrivit acestuia, nu vor fi acoperite toate segmentele de consum. "Avem şanse, însă, la servicii şi produsele agro-alimentare. În privinţa modului în care se pot apropia de piaţa externă, este greu, dacă nu imposibil", a precizat Ionescu.

Exporturile au crescut extrem de mult

Acesta a adăugat că România importă extrem de mult fără ca acest fenomen să poată fi acoperit din planul local.

"Importăm extrem de mult, cu 19 miliarde de euro creştere în ultimii doi ani de zile. E păcat că acest plus de import nu s-a putut acoperi din plan local. Există o piaţă imensă pentru sectorul IMM, de 38 miliarde de euro. În plus, din 24.600 exportatori cât avea România la începutul crizei, anul trecut au rămas în vigoare numai vreo 14.000. Sfătuiesc IMM-urile, fără să ignorăm dezvoltarea numerică a acestora, că fără integrarea într-un lanţ de producători mari, nu au nicio şansă", a menţionat Mihai Ionescu.

Prima ediţie a Forumului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România a debutat astăzi la Bucureşti, în cadrul centrului expoziţional Romexpo. Evenimentul se va derula pe parcursul a trei zile, până vineri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News