Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Fifor: „Procedura de achiziție pentru corvete, finalizată până în 15 noiembrie” Valoarea, 1,6 miliarde euro
Mihai Fifor: „Procedura de achiziție pentru corvete, finalizată până în 15 noiembrie” Valoarea, 1,6 miliarde euro

Mihai Fifor: „Procedura de achiziție pentru corvete, finalizată până în 15 noiembrie” Valoarea, 1,6 miliarde euro

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că procedura de achiziție pentru cele patru corvete care urmează să fie construite într-un șantier din România a ajuns aproape de final , câștigătorul urmând să fie desemnat săptămâna viitoare.

Procedura de achiziție pentru corvete este aproape finalizată, a declarat, la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării, Mihai Fifor. “Sperăm ca până în data de 15 noiembrie să putem să facem anunțul referitor la finalizarea acestei proceduri. Obiectul acestei proceduri de achiziție reprezintă construirea într-un șantier naval, din România, a patru corvete, prin parteneriat și cooperare industrială și, desigur, transfer de tehnologie. Totodată și ofsetul de la acest program, să modernizăm și cele două fregate achiziționate în urmă cu ceva vreme de la Marina Britanică”, a precizat ministrul român al Apărării.

 

Prin programul ,,Corveta multifuncţională", armata va cumpăra cele patru corvete care vor fi construite într-un şantier din România şi va moderniza cele doua fregate, Regina Maria și Regele Ferdinand. Valoarea totală a proiectului este de 1,6 miliarde de euro, corvetele urmând să fie construite în cel mult șapte ani, prima livrare fiind impusă după trei ani. Iar în privința programului de achizițioanmre a trei submarine, ministrul Mihai Fifor  a declarat că “faza de concept este finalizată și sperăm să-l putem duce cât mai curând într-o ședință de CSAT.”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: