Mihai Fifor anunță că, prin adoptarea moțiunii de cenzură, PSD merge în opoziție. “Se încheie una dintre cele mai bune guvernări pe care le-a avut România după Revoluție. Pare mult spus acum, dar veți avea ocazia să faceți comparația. Nu mă refer aici doar la măsurile crunte de austeritate anunțate deja. Va fi o altă mentalitate de guvernare a țării, care nu mai pune omul în centru preocupărilor. Vine o adunătură de partide care ne-au înjurat vreme de 3 ani că majorăm prea mult pensiile și salariile și că scădem prea mult taxele. Este clar o altă viziune!”, a postat, Fifor, pe pagina sa de Facebook.

 

Cel care era nedezlipit de premierului Viorica Dăncilă prevestește, acum, după ce moțiunea de cenzură a trecut, tot ce e mai rău pentru români: “Vor anula creșterile de venituri și mulți dintre voi își vor pierde locul de muncă. Dar veți vedea că nu vor face nici investițiile pentru care ne-au acuzat pe noi. Pentru că nu lipsa banilor a fost obstacolul, ci constrângerile interne și externe, care nu permit un ritm mai susținut.Vor veni și vor încălca tot ceea ce ne cereau nouă să nu facem. Vor modifica legile justiției prin ordonanță de urgență, vor numi politic procurorii, vor decapita parchete sau le vor desființa cu totul, vor crește tarifele la utilități și vor lăsa dobânzile să urce din nou la cer”. Atenționează că măsurile protecționiste vor dispărea pentru că “cei care vin acum la guvernare spun că o astfel de abordare este naționalistă și anti-europeană”.

 

Mihai Fifor, care este și șeful campaniei electorale al candidatului Viorica Dăncilă din partea PSD la alegerile prezidențiale spune însă că “ar mai exista o șansă să oprim tăvălugul austerității care vine peste noi, votul din noiembrie”. El se adresează direct alegătorilor sugerându-le ca la 10 noiembrie să o voteze pe Viorica Dăncilă.

 

“Puteți trimite la Cotroceni un nou președinte care să sprijine un guvern pentru continuarea măsurilor sociale pe care le-am început, și pentru aplicarea calendarului de majorări de venituri pe care, altfel, le veți pierde. Aveți un vot care poate însemna enorm pentru viața familiilor voastre în următorii 4-5 ani. Depinde de voi cum il veți folosi! Noi, cei din PSD, ne vom regrupa și vom fi din nou în prima linie ca să luptăm cu adevărat pentru fiecare român, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o!”

 

În încheiere, Mihai Fifor multumeste colegilor senatori și deputati “pentru modul in care au dus lupta de azi”, menționând că “din păcate, trădarea și-a făcut din nou loc între noi, dar, mergem mai departe, pentru romani si pentru România!