Mihai de la 3 Sud Est este în stare gravă la ATI. Are nevoie urgent de tratament cu plasmă

Mihai de la 3 Sud Est este în stare gravă la ATI. Are nevoie urgent de tratament cu plasmă

Mihai Budeanu, unul dintre membrii trupei 3 Sud Est, este bolnav de COVID-19 și se află internat la Spitalul Municipal Medgidia. Se pare că starea acestuia este atât de gravă, încât are nevoie de un tratament cu plasmă.

Mihai Budeanu a fost internat inițial la Spitalul Municipal Mangalia (spital suport COVID), dar ulterior, în cursul zilei de joi 19 noiembrie, a fost transferat la Spitalul Municipal Medgidia, potrivit Gândul.

Are nevoie urgentă de tratament cu plasmă

„Starea lui de sănătate nu este foarte bună. Era internat la noi în spital, pe Secţia de Terapie Intensivă. Necesită plasmă, însă unitatea noastră nu oferă, deocamdată, astfel de tratament. A fost transferat la Medgidia”, a declarat, pentru Focus Press, un medic din cadrul unităţii spitaliceşti de la Mangalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artistul în vârstă de 44 de ani (foto stânga) nu a fost intubat, însă a fost transferat la Medgidia pentru a putea primit tratamentul cu plasmă autoimună. Sursele medicale susțin că din cauza greutății, artistul respiră foarte greu. Potrivit observatornews.ro, Mihai Budeanu nu a necesitat intubare. "Greutatea îi îngreunează respirația", a declarat un medic pentru sursa citată.

3 Sud Est a fost una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „Regii muzicii dance“. În primii ani de la fondare, după 1997, formația a bătut mai multe recorduri la capitolul de vânzări: 800.000 de casete audio și CD-uri vândute în toată țara, un record al perioadei.

Constanța, în carantină începând de vineri

În județul Constanța, rata de infectare a ajuns la 5.97 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul municipiului Constanța este de 9.11, astfel că autoritățile au luat decizia de carantinare a orașului.

Prefectura Constanța a anunțat joi, 19 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că prefectul Silviu Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 74 a CJSU Constanţa, care prevede propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a municipiului Constanţa, începând cu data de 20 noiembrie, ora 20:00.

„Măsura va fi luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reşedinţa de judeţ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.