Mihaela Rădulescu: "Când o femeie minte, măcar un bărbat e fericit"

Mihaela Rădulescu: "Când o femeie minte, măcar un bărbat e fericit"

Înainte de a-şi lansa o carte "cu personaje adorabil de mincinoase", Mihaela Rădulescu a dat, ieri, startul campaniei naţionale antifumat.

Cu o săptămână înainte de a reveni pe micul ecran cu sezonul de toamnă al emisiunii „Duminica în familie“, Mihaela Rădulescu a lansat, ieri, anunţata campanie antifumat, realizată pentru Ministerul Sănătăţii şi controversată măcar şi pentru faptul că protagonista a pozat sumar îmbrăcată pentru afişele publicitare. Mihaela, care a contribuit cu 12.000 de euro la realizarea acestui proiect, s-a angajat şi să plătească despă gubiri uriaşe în cazul în care e prinsă fumând pe perioada derulării campaniei. În plus, vedeta Antenei 1 şi-a propus să lanseze o campanie paralelă de sprijin, încercând să convingă unele persoane publice care au renunţat la fumat, ca Andreea Raicu sau Horia Brenciu, să pozeze, la rândul lor, în ţinute sumare pentru această cauză.

EVZ: Nu toată lumea a părut încântată de conceptul acestei campanii... Mihaela Rădulescu: Proiectul a avut parte de scandalul lui, pentru că au existat voci în Ministerul Sănătăţii care au contestat conceptul campaniei, nu pe mine, ci faptul că apăream astfel îmbrăcată. Dar au trecut toate, funcţionarii ministerului au înţeles că nişte băieţi creativi din publicitate chiar ştiu ce fac şi iată că astăzi sunt în măsură să declar, alături de Institutul „Marius Nasta“ şi de Ministerul Sănătăţii, oficial, deschiderea campaniei. Fac toată această campanie pro bono, nu am niciun beneficiu financiar. Am fost fumătoare, nu din aceea înrăită, mai degrabă una care găsea în asta o formă de socializare, şi m-am lăsat fără niciun regret. Ideea pe care s-a construit întreaga campanie a fost în jurul sexualităţii. Fumatul duce la impotenţă, posibilitate care pare destul de vagă pentru majoritatea bărbaţilor, dar e a naibii de realistă. În plus, fumatul distruge orice urmă de feminitate, atât prin gesturi, pufăituri, cât şi prin miros, tuse jenantă, sforăit, rezistenţă scăzută la efort, ten distrus etc... Încerc să spun pe toate căile (spoturi TV, audio, panouri, afişe, evenimente) că a fi fumător e una din cele mai nesăbuite ipostaze. Un tânăr sau o tânără nu mai sunt consideraţi interesanţi dacă fumează la o vârstă fragedă, nu mai sunt deloc cool, ci sunt consideraţi slabi, dezechilibraţi, nesiguri pe ei. Nu vreau să cert pe nimeni, dar vreau neapărat să-i pun puţin pe gânduri, să-i fac pe fumători să ia odată decizia aia care le schimbă viaţa definitiv în bine.

„Am de gând să vă iau minţile“

Ne puteți urmări și pe Google News

Sezon de lansări, am zice, având în vedere că peste o săptămână revii cu „Duminica în familie“... Întotdeauna îmi propun să evoluez, n-am o pasiune mai mare pentru nimic altceva - vreau mereu nu să fiu mai bună decât alţii, ci mult mai bună decât mine însămi până atunci -, asta mi se pare esenţial pentru un profesionist sau pentru o fiinţă, pur şi simplu. Am un decor nou, car nou, aparatură de filmare nouă, dar aceeaşi echipă super cu care lucrez de atâţia ani. Muncim acum pentru nişte ediţii speciale, care nu s-au mai făcut în România, şi pentru tot felul de rubrici noi care mie-mi plac teribil, nu pentru că le-am inventat eu, ci pentru că au potenţial de succes: de pildă, rubrica permanentă de sport extrem, că prea mi-era dor, un concurs naţional pe tema „Cine e cea mai bună mamă din România?“, o altă rubrică în care-i lăsăm pe liceeni să se exprime, o nouă rubrică de mondenităţi şi de modă, vom avea o supertrupă permanent prezentă în platou - Tibi Scobiola Band - şi cam multe idei prea bune ca să le vând de pe-acum. Vă aştept în fiecare duminică, de la ora 15.30 la ora 19.30, şi o să vă iau minţile... (râde).

„Vreau să lucrez ceva senzaţional cu Florin Chilian“

Asta după o vară, cum spui tu, extremă... Am început vara cu Festivalul internaţional de Pirotehnie muzicală, ediţia întâi, unde am fost solicitată ca regizor artistic - cele 3 zile de festival, cei peste 50 de mii de spectatori prezenţi în total mi-au dat o veste bună despre mine - pot să duc un asemenea spectacol, cu o asemenea desfăşurare. Am plecat apoi pe Dunăre, să fac un film documentar pe bani europeni (asta e o premieră în viaţa mea de regizor), pentru una dintre cele mai mari organizaţii ecologice din lume, WWF - o să vedeţi filmul prin decembrie. Am fost invitată să pilotez o maşină de raliu, la Sibiu, alături de alte vedete - am învăţat de la pilotul Citroën Alexandru Filip ce am de făcut pe macadam şi, după ce s-a lămurit că mă descurc, m-a lăsat la volan. Supersenzaţ ie, credeţi-mă. Pe urmă am ajuns la Bistriţa-Năsăud, la un concurs de motocros, unde am admirat încă o dată talentul, curajul şi demenţa celor care practică acest sport. Am terminat şi al doilea clip muzical - după „Curcubeu“, pentru Bere Gratis, am regizat „the wizdiz song“, pentru trupa Taxi şi sper să mă ţină nervii şi abilităţile să lucrez ceva senzaţional cu Florin Chilian, apoi cu Nicu Covaci... Primesc continuu propuneri să regizez clipuri, dar aleg doar în funcţie de ce-mi transmite melodia în discuţie - dacă-mi dă vreun fior, dacă mă emoţionează, îl fac fără să stau pe gânduri. Dacă nu, nu, nu există argumente care să mă convingă să fac ceva ce nu-mi place. N-am obligaţii şi nici timp de pierdut. Cel mai greu proiect care mă aşteaptă în această toamnă este regia unui spectacol de dans şi multimedia, la Operă, la propunerea şi în coregrafia lui Răzvan Mazilu. Tremur de plăcere, abia aştept să ne apucăm de repetiţii.

„Solicitările pentru roluri în filme mi se par amuzante“

Care sunt cele mai simpatice minciuni ale unei femei? Ei, da, mi-am tot pus întrebarea - aveţi ocazia să aflaţi mai multe din cel puţin 3 surse - din audiobook-ul de la Humanitas, „Despre minciunile femeilor“, în lectura mea, apoi din viitoarea mea carte, unde am câteva personaje feminine adorabil de mincinoase şi de la... Ei bine, a treia sursă e secretă, e posibil să fiţi chiar voi...?!?! De cele mai multe ori, când o femeie minte, măcar un bărbat e fericit - iată un fel simpatic de a pune problema, nu-i aşa ?

S-a scris că urmează să-ţi lansezi a doua carte... O să vorbesc despre ea când va fi gata, te rog, nu e superstiţie, e doar felul meu de a-ţi spune că am emoţii, că e o carte îndrăzneaţă şi cu cât tac mai mult despre ea, cu atât s-ar putea să fie mai câştigate poveştile pe care le-am scris în ea...

Mai ai ambiţii de actriţă de film? Ca actriţă, n-am niciun fel de aspiraţii, solicitările la acest capitol mi se par fie amuzante, fie interesante şi le fac dacă acoperă măcar unul din aceste două criterii. Sunt pure întâmplări în viaţa mea şi nu-mi fac niciun plan în acest sens. Cu regia e altceva - acolo am o minuţiozitate de ceasornicar, mă pregătesc ca un sportiv de performanţă - am grijă cu ce filme mă „alimentez“, citesc toate cărţile importante despre regie, scenaristică, producţii independente, lumină de film, actorie, ...fac „forţă“ cu videoclipuri, filme documentare, scurtmetraje şi, când o să mă simt pregătită, mă voi apuca de un lungmetraj. Nu mă grăbesc atât de tare ca-n alte capitole din viaţa mea, aici am răbdare să fiu încărcată.

EXTREM

„Adrenalină pentru toată lumea“

Motocros cu Fraţii Răduţă, pilotaj - cu Titi Aur Motociclete, avioane... cauţi imaginea „divei excentrice“? Am fugit din vacanţa cu familia, adică din Franţa, ca să ajung în creierii munţilor, la Vatra Dornei, la sărbătoarea de 7 ani a taberei ecologice „Tăşuleasa Social“. M-am întors din vacanţă şi m-am apucat de „match race“ - evenimentul meu umanitar din cadrul Concursului de Formula Unu de bărci de la Mamaia. Am condus bărcile astea de mare viteză alături de colegii mei din trust şi am fost mândră de curajul şi sensibilitatea lor. Dacă mai adaug şi că ieri m-am întors de la „“Red Bull Xfighters“, de la Varşovia, unde am văzut cel mai halucinant spectacol de motoare care sar, se dau peste cap cu motocicliştii lor nebuni cu tot, cu un campion mondial pe care pasionaţii îl ştiu bine, pot spune că am adrenalină de dat oricui mai doreşte, am adunat în vara asta cât pentru nişte ani. A, şi am început şcoala de motocros pe circuitul de la Ciolpani, cu fraţii Răduţă şi şcoala de pilotaj, cu Titi Aur. Nu mă pot abţine să fac nebunii şi nu vreau să le fac doar superficial, vreau să mă duc disciplinată să învăţ de la cei mai buni.

AVENTURĂ. Mihaela a realizat un documentar în Africa