Este vorba de șase persoane cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani. Cu ajutorul unui translator, polițiștii de frontieră au stabilit că migranții voiau să ajungă în Occident.

”În cursul nopţii de 18 februarie poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiaşi sector împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări”, informează Roxana Costache, reprezentanta Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei şase marocani urmând sa fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş. Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.