„Nu este despre copii, este despre părinți!

Pfoaaa, deci, nu mai rezist, frate! Tot fb-ul geme, fierbe de anunțuri, pe care până la un punct le înțeleg, și care suna cumva standard:

Băiatul mamei, fata lui tata, sau invers, nu, nu băiatul lui fata, dar ați priceput, a luat la bac nu 10, ci 9,99, dar este bine și așa, deși suntem ambițioși, felicitări, ai pășit bine și frumos în viață, și aici iar, iubirea mamei, suflețelul lui tata, sau invers, nu, nu iubirea lui suflețelul, dar ați priceput”, scrie Mirel Curea, prim-redactor-șef adjunct al EvZ.

„Bine, bun, bravo, felicitări, să mor io, înțeleg, dar eu aș vrea să văd și altceva. Aș vrea să văd un părinte care să zică gen așa:

Băi! Fiică-mea, fi-miu, ce o avea omul acolo, m-a blocat, m-a șocat, mă bagă în renovări și consolidări, după ce a ars-o 12 ani la bătut mingea, maidanele și parcurile, la chiulit de la școală, la căscat gura pe pereți, la jocuri pe calculator, la barbut, beții și vagabonțeli, dacă este băiat, la sulemeneli, modă și pițiponceli, dacă este fată, după ce ne-a mâncat zilele și nervii mie, mă-sii și bunicilor supraviețuitori, după ce i-a scos din minți pe profesori și a fost mai mult timp exmatriculat decât a chiulit, în fine, după ce ne-a făcut viețile praf, am aflat că a luat bacul.
Nu chiar cu 6 pe linie, așa cum ne-am fi așteptat în caz de mare ajutor de la Dumnezeu, ci cu 6.6, ceea ce înseamnă chiar un miracol, un fel de Fatima.

De ce aș fi vrut să văd și așa ceva? Fără supărare? Pentru că mie copiii și părinții aștia îmi plac! Și nu înțeleg deloc de ce tac. Au motive mult mai certe de a fi optimiști!

PS Pusesem 5, credeam că asta este nota de promovare, dar am corectat la sesizările unor cadre didactice”, se încheie postarea cunoscutului jurnalist.

Te-ar putea interesa și: