Michael Schumacher a împlinit azi 45 de ani! Ferrari va organiza "o manifestaţie în tăcere şi cu respect"

Michael Schumacher a împlinit azi 45 de ani! Ferrari va organiza "o manifestaţie în tăcere şi cu respect"

Germanul Michael Schumacher, unul dintre cei mai mari piloţi de Formula 1 din istorie, împlineşte azi 45 de ani. Din păcate, Schumacher se află în continuare în comă, după accidentul suferit duminica trecută pe o pârtie din Alpii francezi.

Michael Schumacher s-a născut pe 3 ianuarie 1969, la Hürth, o localitate din vestul Germaniei.

"Schumi" a intrat în istorie după ce a câştigat de şapte ori titlul mondial în Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004).

El a activat în Marele Circ în două rânduri: 1991–2006, 2010–2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

A concurat cu succes pentru echipele Jordan, Benetton, Ferrari şi Mercedes. A participat la 308 curse, a câştigat 91, a urcat de 155 de ori pe podium şi de 68 de ori s-a aflat în pole-position.

Echipa Ferrari, la care a cunoscut cele mai mari succese, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va organiza astăzi "o manifestaţie în tăcere şi cu respect" pentru fostul pilot.

Manifestaţia va avea loc chiar la spitalul din Grenoble, acolo unde se află internat în stare foarte gravă pilotul german.

"În aceste zile dificile şi cu ocazia zilei sale de naştere, cluburile Ferrari vor să îşi arate susţinerea faţă de Michael Schumacher, organizând mâine o manifestaţie în tăcere şi cu respect, în culoarea roşie, la Centrul Medical Universitar din Grenoble", se arată în anunţul Ferrari.

Michael Schumacher a suferit duminică, în staţiunea Meribel din Franţa, o gravă accidentare.

Germanul s-a lovit cu capul de o piatră, în timp ce încerca să o ajute pe fetiţa unor prieteni. El a fost operat de două ori şi se află în comă indusă, medicii fiind foarte sceptici în privinţa şanselor sale de supravieţuire.