Michael Jackson, furios de asemănarea cu un criminal IRA

Michael Jackson, furios de asemănarea cu un criminal IRA

Regele muzicii pop, Michael Jackson, pretinde BBC să îşi prezinte scuzele pentru faptul că în două emisiuni radio a fost comparat cu un terorist al Armatei Republicane Irlandeze (IRA).

Realizatorii emisiunii de divertisment "The Now Show", Steve Punt şi Hugh Dennis, au făcut aluzii la problemele cu care se confruntă Irlanda de Nord, referindu-se la Michael Jackson şi gruparea teroristă ca la "vedetele anilor '80".

"Singurele celebrităţi ale anilor 80 la care ne gândim cel mai puţin că am vrea să revină sunt Michael Jackson şi IRA", au spus realizatorii. Mai târziu, pe site-ul BBC, emisiunea a fost comentată în aceiaşi termeni. "Steve Punt şi Hugh Dennis au discutat despre revenirea în Marea Britanie a celor mai puţin dezirabile fenomene, Michael Jackson şi IRA".

Programul a fost difuzat la numai şase zile de la uciderea a doi soldaţi britanici de către militanţi ai IRA.

Când a auzit despre glumă, Michael Jackson s-a înfuriat, catalogând atitudinea jurnaliştilor drept o "defăimare de cea mai joasă speţă".

"Să-l compari cu ucigaşii cu sânge rece nu este deloc amuzant. Este o ofensă gravă", au declarat, pentru The Mirror, surse din partea artistului.

Ne puteți urmări și pe Google News