Evenimentul Zilei > International > Mexic: bilanţul victimelor exploziei produse la complexul petrochimic a ajuns la 32 de morţi
Mexic: bilanţul victimelor exploziei produse la complexul petrochimic a ajuns la 32 de morţi

Mexic: bilanţul victimelor exploziei produse la complexul petrochimic a ajuns la 32 de morţi

A fost emis un nou bilanţ oficial al victimelor exploziei care a zguduit puternic estul Mexicului. Numărul victimelor scoase de sub dărâmături a crescut alarmant.

Deflagraţia care a lovit miercuri complexul petrochimic Pajaritos din oraşul Coatzacoalcos s-a soldat cu 32 de morţi şi 100 de răniţi – angajaţi ai rafinăriei – care s-au ales cu arsuri sau contuzii. Mulţi dintre aceştia au putut fi, însă, externaţi, informează Agerpres

Uzina deţinută de compania Pemex funcţionează din 1970 şi a fost renovată recent. Ironic, explozia s-a produs tocmai în aripa unde au fost întreprinse acele lucrări, unde munceau aproximativ 200 de angajaţi. 

Miercuri, în jurul orei locale 15:15, o explozie devastatoare a lovit instalaţia petrolieră deţinută de compania de stat Pemex. Sute de persoane au fost evacuate și școlile din apropiere au fost închise din cauza fumului dens care a cuprins regiunea. În urma investigaţiilor încă deschise, deflagraţia ar fi fost provocată de  o scurgere de gaze.