Evenimentul Zilei > Vremea > Meteorologii dau vestea care ne strică planurile de vacanță
Meteorologii dau vestea care ne strică planurile de vacanță

Meteorologii dau vestea care ne strică planurile de vacanță

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Meterrologii anunță că, în această perioadă, valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și nord-vestice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în cele centrale, sud-vestice și local la munte, va fi excedentar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nromale pentru această perioadă.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile intracarpatice, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în restul teritoriului vor fi deficitare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile centrale și nord-vestice, dar și ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni local în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Instabilitate atmosferică

Reamintim că ANM a anunțat, pentru astăzi, că  majoritatea regiunilor din ţară se vor afla sub o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până miercuri dimineaţa.

Prognoza de specialitate arată că, în intervalul 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în regiunile nordice, centrale, precum şi în zona de munte vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 – 35 l/mp.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: