Evenimentul Zilei > Actualitate > A descoperit un meteorit de 17 tone, în țarcul oilor! Este INCREDIBIL ce s-a întâmplat cu el
A descoperit un meteorit de 17 tone, în țarcul oilor! Este INCREDIBIL ce s-a întâmplat cu el

A descoperit un meteorit de 17 tone, în țarcul oilor! Este INCREDIBIL ce s-a întâmplat cu el

Un fragment dintr-un meteorit a fost găsit de un cioban din China, în locul unde își hrănea oile și caprele. Bucata de obiect cosmic, care cântărește peste 17 tone, este disputată în instanță de către păstor și statul chinez.

La câțiva ani de la descoperire, autoritățile de la Beijing au clasificat piatra ca fiind meteorit, dar au decis să o confiște în temeiul unei legi care spune că statul dispune de toate resursele naturale ale țării.

Bărbatul s-a decis să lupte în instanță pentru a-și recupera meteoritul, mai ales când a aflat că poate să valoreze milioane de dolari. 

Procesul este unul destul de dificil, având în vedere faptul că în legislația chinezească nu este specificat nimic referitor la obiectele cosmice. Astfel, avocații păstotului din Xinjiang susțin că legea nu se aplică și la materie intergalactică, potrivit New York Times.

"Meteoritul nu este produs pe pământ, ci vine din spațiul cosmic, așa că ar trebui să aparțină celui care l-a descoperit", a susținut unul dintre avocați.

"Avem o lacună legislativă, nimeni nu s-a gândit să pună în definiția resurselor naturale și obiectele cosmice, ca meteoriții", a explicat un alt avocat.

Meteroitul de 17,8 tone este făcut din siderit și carbonat de fier și ar putea să valoreze peste 24 de milioane de dolari.

Bărbatul care l-a descoperit cere însă o sumă mai puțin realistă în schimbul prețiosului bolovan: 320 de milioane de dolari. Experții spun însă că obiectul ar putea valora pe piața meteoriților doar câteva sute de mii de dolari.

Decizia în proces ar urma să se ia în următoarele 6 luni.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: