Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Vremea SE STRICĂ de CĂRCIUN. Revine ZĂPADA. COD GALBEN în 21 de județe.
METEO. Vremea SE STRICĂ de CĂRCIUN. Revine ZĂPADA. COD GALBEN în 21 de județe.

METEO. Vremea SE STRICĂ de CĂRCIUN. Revine ZĂPADA. COD GALBEN în 21 de județe.

Meteo. Vremea se strică chiar de Crăciun. ANM a emis luni dimineață un nou Cod Galben de ninsoare și viscol. Toată România este afectată.

Meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol valabilă, luni, în zona montană înaltă din 21 judeţe, precum, şi o informare meteo de vreme rea ce va afecta restul teritoriului, până marţi dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, luni, 24 decembrie, între orele 2 şi 21, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei.

Totodată, între 23 decembrie, ora 14 şi 25 decembrie, ora 06, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.