București

Astfel, pe parcursul zilei de luni, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă.

Cerul va avea înnorări, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale în general de până la 45…50 km/h.

Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

De marţi, vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în toate regiunile.

Luni – în țară

Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice începutului de februarie, cu deosebire în sud şi sud-est.

Cerul va avea înnorări, mai persistente în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ploua în cea mai mare parte a intervalului, local moderat cantitativ.

În restul teritoriului, doar trecător şi izolat vor fi ploi slabe. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare şi cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp şi izolat 30….40 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 90…100 km/h, dar local şi temporar pe parcursul zilei şi în restul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade.

Marți – în țară

Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior.

Se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie în toate regiunile, dar treptat în cursul nopţii în vest acestea vor fi mixte, iar în nord şi centru vor predomina ninsorile.

Se vor cumula cantităţi de apă local mai însemnate în jumătatea nordică a ţării.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea doar ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare în partea a doua a intervalului, spulberând sau viscolind ninsoarea, dar local şi temporar, la cote mai reduse şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -2 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea.

 

 

Te-ar putea interesa și: