Sâmbătă, vremea se menține instabilă. Vor fi innorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

Cantitătile de apă vor depăsi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepție va face sud-estul și extremitatea sudică a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, informează Realitatea TV.

Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea. În Capitală, vremea va fi în general instabilă.

Probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în primele ore ale zilei și din nou spre seară, scrie Realitatea.

Vântul va sufla slab pană la moderat. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

COD PORTOCALIU – Interval de valabilitate: 31 mai, ora 15 – 01 iunie ora 10

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

COD GALBEN – Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 – 01 iunie ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Te-ar putea interesa și: