Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Salturi extreme de temperatură. Cum va fi vremea săptămâna aceasta
METEO. Salturi extreme de temperatură. Cum va fi vremea săptămâna aceasta

METEO. Salturi extreme de temperatură. Cum va fi vremea săptămâna aceasta

După episodul de răcire accentuată a vremii din ultima perioadă, temperaturile vor începe să crească și va fi din nou caniculă, anunță meteorologii.

Potrivit prognozei pe trei zile, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile vor crește din nou, începând de luni, iar un val de caniculă va cuprinde întreaga țară.

Vremea va deveni călduroasă, luni, cerul va fi însorit și nu vor exista precipitații.

De miercuri se va instala canicula în zonele de câmpie din vestul și sudul țării. Cerul va fi însorit, dar la amiază se va înnora la munte și în sud-estul extrem al țării. În aceste zone pot apărea ploi trecătoare și descărcări electrice.

În Capitală se vor înregistra 32 de grade Celsius în timpul zilei și 16 grade noaptea. La Brașov, maxima va fi de 28 de grade, la Constanța 27 de grade, la Cluj vor fi 30 de grade, iar la Timișoara vor fi 34 de grade.

Potrivit ANM, marți, cerul va fi însorit în toată țara, excepție făcând unele zone de munte, unde este posibil să se producă precipitații.

Vântul va sufla cu putere în sud-estul țării, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 33 de grade Celsius.

Pentru astăzi meteorologii anuntă vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu 33 de grade la Timişoara, 32 la Oradea, Craiova și Targu Jiu, și 31 de grade la Piteşti şi Galaţi.

Noaptea, cerul se menţine senin în cea mai mare parte a ţării, iar vântul va sulfa slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Pe litoral vremea va fi frumoasă cu temperaturi maxime de cuprinse între 26 şi 28 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea temperaturile minime vor fi de 18 grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: