Conform prognozei publicate de meteorologi, în prima jumătate a lunii se anunță ploi abundente dar temperaturile se vor încadra în valori normale pentru această perioadă.

În prima săptămână a lunii octombrie, temperaturile vor fi ușor mai crescute decât cele specifice acestei perioade în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale

pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor menține excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nordul extrem al teritoriului.

În săptămâna a treia, temperatura aerului continuă să se mențină în valori apropiate pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În ultima săptămână a lunii octombrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.