Meteorologii au emis, duminică dimineaţa, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic valabilă în orele următoare în patru judeţe din zona Moldovei. Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţele Botoşani, Galaţi, Iaşi şi Vaslui se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vremea se răcoreşte duminică, mai ales în jumătatea nordică a ţării. Maximele pornind de la 11 grade în depresiuni şi ajungând pe la 24 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.

În Bucureşti avem o zi însorită, un pic de vânt şi temperaturi în uşoara scădere, însă va fi mai cald decât în mod obişnuit. La amiază vor fi înregistrate 23 de grade, iar pe seara apar ceva înnorări.

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi însorită până spre seară când vor apărea câțiva nori de ploaie. Va fi mai rece în sudul Moldovei şi în nordul Munteniei, maximele urmând să atingă 20…21 de grade. Un aer mai rece pătrunde în nordul Transilvaniei şi în Maramureşm unde temperaturile vor coborî sub limitele normale. După prânză vor fi în jur 15…16 grade, iar la noapte, se vor apropia de pragul îngheţului.

În vestul ţării se face mai răcoare şi, după cele 26 de grade de sâmbătă, în ziua de duminică maximele se vor situa în jur de 20 de grade. Vom avea însă vreme frumoasă, puţini nori şi un vânt liniştit.