Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Iarna REVINE în FORŢĂ! ANM a EMIS cod GALBEN
Meteo. Iarna REVINE în FORŢĂ! ANM a EMIS cod GALBEN

Meteo. Iarna REVINE în FORŢĂ! ANM a EMIS cod GALBEN

METEO. Se întoarce iarna! Anotimpul cel mai rece revine cu putere, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, care a emis o avertizare de cod portocaliu şi galben de vreme rea şi viscol.

METEO. Vremea pe 19 aprilie va fi dominată de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, precum şi intensificări ale vântului;

În intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi în cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50…55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Codul portocaliu va fi tot pe 19 aprilie, între orele 9 şi 18.

Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului; 
Zone afectate: zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: