Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cursul zilei de joi va fi vreme rea. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, care adesea pot lua caracter de vijelie și, izolat, căderi de grindină.

De asemenea, mai spun specialiștii ANM, vor fi cantități considerabile de apă – cantități ce se pot strânge atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare – ce pot depăși 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat chiar și 40 de litri pe metru pătrat.

Regimul termic, mai arată prognoza meteo, se va menține modest în regiunile vestice, acolo unde sistemele noroase se vor menține pe tot parcursul zilei, situație în care maximele se vor situa într 13 și cel mult 15-16 grade Celsius. În sud temperaturile vor fi ceva mai ridicate, în condițiile în care soarele va străluci, pe alocuri. 

Temperaturile se vor situa, joi, între 14 și 22 de grade, dar cele de 22 grade vor fi cu totul izolate, mediile fiind de 18-19 grade, mai precizează specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

În Capitală, se mai arată în prognoza meteo, se va menține instabilitatea atmosferică, ceea ce va determina apariția convecției spre după-amiază, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi ridicată.

Regimul termic în București va varia ușor, cu maxime cuprinse între 19 și 20 de grade.