Vremea va fi călduroasă joi în aproape toată ţara, caniculară după-amiaza în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în cea mai mare parte a Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezealã (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în special în zonele de câmpie. În regiunile vestice şi nord-vestice instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar cantitățile pot depăși chiar și 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade.

Și în weekend se menține aceiași tendință.

Vineri, 3 iulie, prognoza meteo anunță vreme caniculară în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi pe alocuri va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În vest, centru şi nord-vest, precum şi în zona de munte, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime mai scăzute decât în ziua precedentă în regiunile intracarpatice, se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în dealurile Crișanei şi 37 de grade, izolat în Câmpia Română, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade.

Sâmbătă, meteorologii anunță că vremea se va menține caniculară în sud-estul ţării, cu disconfort termic accentuat. În celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Pe arii extinse în Transilvania, Oltenia, precum şi în zonele de munte, local în Banat şi Crişana şi pe arii mai restrânse în Moldova şi Muntenia, se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 36 de grade, iar minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cu valori uşor mai scăzute în depresiuni.

Duminică, vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi, izolat căderi de grindină, la început în zonele de deal şi de munte, apoi şi în celelalte regiuni, cu excepţia Dobrogei, unde astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade Celsius.