Meteorologii anunță că vremea se va încălzi aproape în toată țara. La șes și pe dealuri va fi primăvară, de-a dreptul, în timp ce la munte, totuși, iarna continuă să își facă de cap: vremea se va păstra rece iar vântul își va face simțită prezența pe creste, acolo unde va avea unele intensificări.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 8 grade Celsius. După orele prânzului în partea sudică a teritoriului dar și în cea sud-estică, se va instala ceața, mai spun meteorologiii. Abia seara vor coborî norii în regiunile intracarpatice, acolo unde va și ploua pe arii extinse. Vântul va bate pe crestele montane, acolo unde va avea intensificări temporare. În plus, e posibil să se depună și polei din cauza precipitațiilor și a temperaturilor scăzute.

Și duminică, 2 februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei. Încă  cerul va fi noros, în vestul, nordul şi centrul ţării. Se așteaptă ploi temporare pe arii restrânse în sud şi sud-est. În zonele montane, mai ales pe cote, vor apărea precipitații mixte însoțite de vânt, care va sufla moderat pe cote și mai slab în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime între -2 şi 9 grade Celsius.

Sursa: Impact.ro

Te-ar putea interesa și: