Meteo. Se anunță că vremea se va încălzi din nou vremea. Scăpăm ușor de temperaturile care nu sunt tocmai normale pentru această perioadă și ne îndreptăm spre cele de sezon. În zona de vest și nord-vest vor fi temporar înnorări, iar pe arii restrânse se anunță ploi slabe.  În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre senin, dar pe parcursul nopții, în regiuni extracarpatice, se semnalează nebulozitate joasă, scrie Fantaik.

Administrația Națională de Meteorologie a a indicat prognoza meteo pentru weekend. Vântul va avea intensificări, iar rafalele pot depăși 55-60 de km/h în zona Banatului și până la 70-80 de km/h pe crestele Carpaților Meridionali.

Local, la cote ușor mai reduse și în restul regiunilor se arată acest lucru. Maximele vor indica, în general, între 12 și 22 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius. În zona Transilvaniei vor fi codiții de brumă, iar, izolat va fi ceață.

Sâmbătă, vremea caldă va fi în regiunile intracarpatice și general normale, sub aspect termic în restul părților. Cerul va fi variabil, cu ușoare înnorări în oznele de sud-vest și nord-est. Pe arii restrânse va ploua slab. Internsificări ale vântului vor fi local, cu viteze mari pe creste, în special în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime sunt încadrate între 11 și 23 grade Celsius.