Meteo. Vineri, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, mai accentuate în jumătatea de est a țării, unde pe arii extinse vor fi ploi și sub formă de aversă. În restul teritoriului, ploile vor fi posibile izolat, mai ales după-amiază. La munte, la peste 1500 m, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane, scrie Realitatea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade la Constanța și 22 de grade și vor caracteriza o vreme apropiată de normalul perioadei doar în vestul și sud-vestul țării. În depresiuni, dimineața vor fi condiții de brumă.

În Capitală, dimineață 4…6 grade. Vremea se va menține mai rece decât în mod normal. În jur de 14 grade maximă la amiază. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua.

În regiunile intracarpatice, cerul va fi variabil cu înnorări mai accentuate și izolat ploi în Transilvania. La amiază, valori termice normale sau puțin mai mari decît cele normale: 21 grade la Timișoara, 20 la Oradea, 18 în Baia Mare, 17 la Cluj și 12 la Miercurea Ciuc.

Și în sud, vreme în general frumoasă și maxime termice de 18-20 de grade în Oltenia și schimbaroare cu ploi ce pot avea și caracter de aversă și maxime mai mici decât cele normale în Mutenia, de la 13 grade în Bărăgan și 17 grade în vestul zonei. Vântul va fi moderat cu unele intensificări.

Te-ar putea interesa și: