Evenimentul Zilei > Actualitate > Meteo 28 februarie 2021. Va fi tot mai frig în aceste zile
Meteo 28 februarie 2021. Va fi tot mai frig în aceste zile

Meteo 28 februarie 2021. Va fi tot mai frig în aceste zile

Meteo 28 februarie 2021. Vremea intră într-un proces de răcire, potrivit meteorologilor, iar începutul primăverii va semăna cu iarna.

Meteo 28 februarie 2021. În ziua de duminică, 28 februarie 2021, se vor înregistra temperaturi scăzute, iar în anumite zone ale României va ploua.

Vremea va fi închisă, iar cerul va fi înnorat pe toată durata zilei.

Primăvara se lasă așteptată

Vântul va sufla cu putere în zonele montane, unde va atinge și 40 km/h. În plus, rafalele de vânt vor afecta toate regiunile țării. Astfel că vom avea un început de martie cu aspect de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că duminică se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 2 grade Celsius în nordul Moldovei și 13 grade Celsius în Oltenia.

„Țara va fi traversată de un front atmosferic rece, care va afecta mai ales nordul și estul teritoriului. Maximele nu vor mai depăși 4-6 grade în nordul Moldovei, regiunea care va simți prima răcirea despre care vorbim”, spuns meteorologii.

În jumătatea de nord a țării, temperaturile maxime vor fi de 10-12 grade. În sud, chiar dacă vor fi valori mai coborâte decât sâmbătă, încă vor mai fi 16-18 grade în Oltenia și Muntenia.

Meteo 28 februarie 2021. Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea va fi rece. Vântul va sufla moderat, cu viteze de circa 11 km/h.

Începutul zilei de duminică se va menține înnorat, însă pe seară norii se vor risipii și cerul va rămâne senin. Deși există 20% șanse de precipitații, în Capitală nu vom avea parte de ploaie.

La București se vor înregistra temperaturi maxime de 10-11 grade Celsius în ziua de duminică, iar temperaturile minime ajung la 4-5 grade Celsius.

Meteo 28 februarie 2021. Prognoza meteo pentru zonele montane

Cei care sunt la munte în acest weekend se vor bucura de ninsoare în cantități mai mici. Temperaturile vor fi scăzute.

Cerul se va menține parțial înnorat, vântul va sufla cu putere, iar temperaturile maxime vor fi de 4-6 grade Celsius.

Meteorologii anunță și temperaturi minime de până la -1 grad Celsius, însă vremea este normală pentru această perioadă a anului.

Meteo 28 februarie 2021. Prognoza meteo pentru litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi însorită și cerul va fi senin. Nu vor fi precipitații, iar temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade Celsius și 7 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, se va înregistra 1 grad Celsius pe timpul nopții.

Finalul de săptămână aduce la mare o vreme plăcută pentru această perioadă a lunii, iar vântul va sufla cu 19 km/h.