În vârstă de 32 de ani, argentinianul Lionel Messi va continua, cel mai probabil, încă un an în echipa Barcelonei, după ce nu a activat clauza care îi permitea să plece liber de contract în această vară.

Astfel, conducerea Barcelonei lucrează la un nou contract pentru superstar-ul din Argentina. Noul acord al lui Messi cu Barcelona se va întinde până în 2023, dar salariul și clauzele vor rămâne neschimbate.

Jurnaliștii de la „Marca” au anunțat că negocierile dintre președintele Josep Maria Bartomeu și tatăl lui Messi, Jorge, ar fi început deja, iar cele două părți s-ar fi pus deja de acord asupra celor mai importante detalii.

Așadar, noul său contract va fi valabil până în anul 2023, atunci când argentinianul va avea vârsta de 36 de ani. De asemenea, Messi va avea o clauză care îi va permite să plece liber de contract la finalul fiecărui sezon, în funcție de capacitatea sa fizică și de dorința acestuia. În prezent, Messi este recompesat de FC Barcelona cu suma anuală de 28 de milioane de euro.

Lionel Messi este dorit de Inter Milano, echipă la care evoluează colegul acestuia din naţionala Argentinei, Lautaro Martinez.

Javier Tebas, președintele La Liga, crede că o eventuală plecare a lui Lionel Messi va afecta campionatul Spaniei mai mult decât a făcut-o transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus.

„Plecarea lui Cristiano, chiar dacă i-a enervat pe cei de la Madrid, nu a avut un impact așa mare pentru că La Liga a petrecut câțiva ani asigurându-se că brand-ul este mai important ca jucători. Dar cazul lui Messi este diferit. Messi e cel mai bun jucător din istoria acestui joc.

Am fost norocoși să-l avem în La Liga pentru toată cariera lui. Cred că se va simți plecarea lui Messi, în special dacă își dorește să plece în altă ligă. Nu va fi o catastrofă pentru că avem drepturi de televizare semnate cu și fără Messi, dar importantă e valoarea pe care acesta o aduce. Messi ne încântă tot timpul”, a spus Tebas, citat de ESPN.