Evenimentul Zilei > Sport > Mesajul marilor campioni pentru români: Purtați mască!
Mesajul marilor campioni pentru români: Purtați mască!

Mesajul marilor campioni pentru români: Purtați mască!

Mari sportivi îi îndeamnă pe români să înțeleagă cât de important este să poarte masca de protecție.

O serie de sportivi celebri, printre care se află Simona Halep, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și Ion Țiriac au decis să facă un apel către populație pentru a se proteja împotriva COVID-19.

Aceștia s-au alăturat unei campanii care încurajează purtarea măștii de protecție, în contextul pandemiei de COVID-19 din România. Cei patru mari sportivi au ținut să le transmită fiecare câte un mesaj românilor.

Românii, îndemnați să se protejeze împotriva coronavirus

Haideți să fim responsabili”, este mesajul marii campioane de tenis Simona Halep.

Celebra gimnastă Nadia Comăneci a ținut să transmită următorul mesaj : “Păzește-te și păzește-i pe cei din jurul tău”, în timp ce marele fotbalist Gheorghe Hagi a transmis următoarele: “Ai grijă de ține, pune-ți mască” .

Ion Țiriac are un mesaj scurt, dar elecvent:“Respectați regulile”

Purtarea măștii, cel mai eficient mod de prevenire a răspândirii coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) comunică că purtarea măștii este cel mai eficient mod de prevenire a răspândirii coronavirusului. În România, purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, potrivit realitateasportiva.net.

Jurnal de pandemie

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.373 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.106 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 iulie.

Pe teritoriul României, 1.467 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.224 de persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 8.050 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 27 de persoane.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: