În Noapte de Înviere, în căminul fiecăruia dintre noi, va arde lumina de Paște. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse, recomandă IGSU.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

IMPORTANT! ”Slujbele de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor. Recomandăm personalului clerical să efectueze un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

Chiar dacă vă este greu să nu îi aveți alături, respectați regulile, nu mergeți în vizită la părinți sau bunici, decât pentru a le lăsa produse de strictă necesitate și fără a intra în contact direct sau apropiat cu aceștia. Protejându-i în acest mod, îi veți putea revedea și îmbrățișa în siguranță, cât mai curând. Totul depinde de voi!

Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice (adică nu prezintă simptome) însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă.

Inspectoratul General pentru Situații Urgență urează tuturor sărbători liniștite! Paște fericit!”