A jucat în peste 100 de filme și, indiferent de cât de tensionată ar fi fost acțiunea, Jackie Chan reușea să o rezolve cu umor. Mai mult, eroul nu a ezitat să fie generos și romantic. Actor, coregraf de lupte, comediant, regizor, producător, expert al artelor marțiale, scenarist, antreprenor, cântăreț și cascador, la 60 de ani, Jackie Chan a rămas un campion al audiențelor. Mâine, actorul vine la București să le vorbească românilor despre proiecte și, de ce nu, să toarne un film la noi în țară .

– EVZ: Nu ai jucat niciodată un rol negativ. De ce?

– Jackie Chan: De la început, producătorul Golden Harvest și managerul meu au simțit că nu ar trebui să accept niciun rol negativ. Cu succesul obținut de seria „Police Story”, cum vă puteți aștepta ca publicul să accepte un Jackie Chan, ca tipul cel rău.

– Își faci singur cascadoriile. Câte fracturi ai avut?

– Wow, mai mult decât îmi amintesc. Aproape toate oasele mele au fost rupte.

– Ai spus că „Zodiacul Chinezesc” va fi ultimul film de acțiune…

– În urmă cu trei ani, la Cannes, am spus presei că „Zodiacul” va fi ultimul meu film de mare acțiune, nu ultimul film de acțiune. Cred că engleza mea nu este suficient de bună. Voi face în continuare filme de acțiune. Am însă 60 de ani și pentru unele cascadorii am nevoie de dublură.

– Câte ore lucrezi pe zi? Ai timp să stai și cu familia?

– Eu dorm foarte puțin, aproximativ patru ore pe noapte, iar restul este programul meu de lucru. Pentru a fi sincer, miam petrecut foarte puțin timp cu familia. Călătoresc mai tot timpul.

– Cânți în engleză, portugheză, chineză, japoneză și taiwaneză. Vorbești curent aceste limbi?

– Da, cele mai multe dintre ele. Dar portugheza mai puțin.

Mesaj: Bună, tuturor! Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat! Sper să pot veni mai mult în România și, poate, să pot filma aici!

Film de Cartea Recordurilor

Mâine, Jackie Chan și Ziyi Zhang (actriță cunoscută românilor mai ales din „Memoriile unei gheișe”) vor lansa în România cele mai recente producții în care joacă, în cadrul „Zilelor Filmului Chinezesc”. Jackie Chan a venit la București, la invitația Administrației de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune și Cinematografie din China și a Casei Româno Chineze, pentru a deschide Zilele Filmului Chinezesc. „Zodiacul Chinezesc”, peliculă pe care a regizat-o și în care interpretează și rolul principal, a avut un succes deosebit în Asia și i-a adus lui Jackie Chan și un record mondial: „Cele mai multe credite într-un singur film atribuite unei singure persoane” – 15, doborând în felul acesta recordul anterior de 11 de credite, deținute de Robert Rodriguez. Anul acesta coincide cu cel de-al 65 lea an de când s-au stabilit relații diplomatice intre China si România. Ziyi Zhang, actrița din „Memoriile unei gheișe” va promova în România cel mai recent film al său „The Grandmaster”, una dintre cele cinci pelicule ce vor fi difuzate în cadrul Zilelor Filmului Chinezesc.