Evenimentul Zilei > Social > Două meniuri GRATUITE pentru PENSIONARI. Programul Primăriei pentru seniori a început ÎNSCRIERILE
Două meniuri GRATUITE pentru PENSIONARI. Programul Primăriei pentru seniori a început ÎNSCRIERILE

Două meniuri GRATUITE pentru PENSIONARI. Programul Primăriei pentru seniori a început ÎNSCRIERILE

Primăria Târgu Mureş a anunţat, marţi, că încep înscrierile în programul social "Să ne îngrijim bunicii", prin care municipalitatea va oferi câte două meniuri gratuite, în fiecare săptămână, pentru vârstnicii cu pensii de până la 1.500 de lei.

„Într-o ţară care îşi pierde încetul cu încetul omenia, Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş şi-au stabilit ca prioritate sprijinirea persoanelor care au nevoie de ajutor. În acest sens, prin Hotărârea Consiliului Local numărul 267/20 septembrie 2018 a fost aprobat un cuantum al alocaţiei de hrană de 17 lei/zi/persoană, de două ori pe săptămână, pentru pensionarii al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte suma de 1.500 lei, pentru perioada 01.11.2018 – 01.11.2019. Aceasta înseamnă că, de două ori pe săptămână, un pensionar care se încadrează în condiţiile menţionate în hotărârea de consiliu, va primi câte un meniu complet în valoare de 17 lei/persoană. În acest sens, înscrierile în programul 'Să ne îngrijim bunicii' se fac începând de miercuri, la Centrul Cultural Mihai Eminescu, zilnic, de luni până vineri, între orele 09,00-12,00. La înscriere, solicitanţii trebuie să prezinte buletinul/cartea de identitate şi un cupon de pensie nu mai vechi de 1 octombrie 2018”, a declarat consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior.

În luna septembrie, Consiliul Local Târgu Mureş a aprobat programul 'Să ne îngrijim bunicii', iar în funcţie de numărul persoanelor care urmează să se înscrie vor fi comunicate numele restaurantelor şi cantinelor în care vârstnicii vor putea lua masa, transmite Agerpres.