Evenimentul Zilei > Actualitate > Memoriile ducesei de Cornwall. În cartea despre viața Camillei, prințesa Diana este descrisă ca un monstru! „Făcea crize de gelozie și se comporta ca o nebună”
Memoriile ducesei de Cornwall. În cartea despre viața Camillei, prințesa Diana este descrisă ca un monstru! „Făcea crize de gelozie și se comporta ca o nebună”

Memoriile ducesei de Cornwall. În cartea despre viața Camillei, prințesa Diana este descrisă ca un monstru! „Făcea crize de gelozie și se comporta ca o nebună”

O biografifi e a Camillei, care aniversează luna viitoare 70 de ani, oferă explicații legate de aventura sa cu prințul Charles și dezvăluie o altă față a prințesei Diana.

Penny Junor, autoarea Casei Regale a Marii Britanii, a stat de vorbă cu prietenii şi familia Camillei pentru a spune cealaltă parte a poveştii triunghiului amoros dintre prinţul Charles, prinţesa Diana şi ducesa Camilla, scrie Daily Mail. Biografia, intitulată „Ducesa: Povestea nespusă“, descrie relaţia dintre cele două rivale ca fiind una amicală, la început.

După puțin timp a apărut furtuna

Prietenii lui Charles nu au fost împotriva „prințesei inimilor”, însă Norton Romsey, nepotul lui Earl Mountbatten, credea că e o diferență intelectuală prea mare între cei doi. Soţia acestuia, Penny Romsey, era îngrijorată că Diana era mai mult îndrăgostită de ideea de a fi prinţesă decât de prinţul Charles.

Regina Elizabeth nu şi-exprimat părerea pentru autoarea biografiei, însă e cunoscut faptul că a fost entuziasmată la acel moment, plăcea pe Diana şi era încântată că era nepoata prietenei sale vechi, Lady Fermoy. Uluitor este faptul că în carte este descris momentul în care Lady Fermoy le-a cerut iertare reginei şi prinţului pentru că nu i-a avertizat că Diana era „o fată necinstită şi dificilă“.

Camilla spune că nu ar fi vrut ca Diana să sufere

Camilla ştia cât de dureros era să ai un soţ infidel, a explicat chiar ea autoarei – fiind la rândul ei înşelată în mod repetat de Andrew Parker Bowles – şi nu şi-ar fi dorit să însămânţeze această suferinţă şi în sufletul Dianei sau al altcuiva.

Era geloasă și paranoică?

În lunile din apropierea nunţii, Diana s-a schimbat radical. Nu mai era fata plină de viaţă pe care o ştia Camilla. A devenit brusc indispusă, capricioasă şi imprevizibilă. Avea accese de furie, izbucniri de temperament, lacrimi isterice. A devenit geloasă, obsedată în legătură cu Camilla. Nimeni nu şi-a dat seama că schimbările ei de personalitate erau simptome ale bulimiei – boala care pusese stăpânire pe ea.

De îndată ce Camilla şi-a dat seama că Diana are o problemă ea, a păstrat distanţa faţă de Charles.

Atunci când Camilla a fost bolnavă de meningită, Charles i-a cerut celui care era mâna lui dreaptă, Michael Colborne, să-i trimită flori. Diana a aflat de acest lucru şi nu a fost prea fericită.

Fotografia din jurnal și cadourile intime

La un moment dat, ea şi Charles îşi consultau jurnalele, când o fotografie a Camillei a căzut din jurnalul lui. Altă dată, când s-au îmbrăcat formal pentru cină, Diana a observat că prinţul purta o pereche de butoni de aur, gravaţi cu „CS“ (iniţialele numelui ei). Întrebat dacă îi are de la Camilla, prinţul Charles a recunoscut, spunând că nu înţelege ce este în neregulă, fiind vorba de un cadou de la o prietenă.

Motivele Dianei erau stupide pentru Camilla și Charles

Ceea ce a înfuriat-o cel mai rău pe fost o brăţară destinată Camillei, pe care a găsit-două săptămâni înainte de nuntă. Prinţul Charles a cumpărat cadouri pentru diferite femei speciale pentru el în timpul anilor săi de burlăcie. Acestea erau: Lady Tryon, Lady Sarah Keswick, Lady Cecil Cameron şi Camilla Parker Bowles.

Potrivit Dianei, brăţara avea gravate iniţialele G şi F, care veneau la poreclele lor când erau iubiți, Gladys şi Fred.