Un membru al grupării Corduneanu a fost prins la Milano! Câți ani va sta în pușcărie

Un membru al grupării Corduneanu a fost prins la Milano! Câți ani va sta în pușcărie

Unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost prins la Milano, după ce a fost dat în urmărire internațională pentru trafic de droguri. Iulian Bogdan Leca a fost adus din Italia în țară, de o escortă a Poliției Române.

Interlopul a fost preluat din Italia de autoritățile române și transportat la Iași, în urma unui mandat european de arestare.

"Bărbatul a fost condamnat, de instanţa  Tribunalului Cluj, la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de droguri de mare risc şi o infracţiune de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Ca urmare a schimbului de date şi  informaţii furnizate cu autorităţile italiene, prin intermediul Biroului SIRENE - CCPI, s-a reuşit depistarea lui în Italia. Curtea de Apel din Turin (Italia) a dispus predarea acestuia către autorităţile române, dar aceasta a fost amânată până la finalizare a executării pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat în Italia", se arată într-un comunicat de presă transmis de de IGPR, potrivit Agerpres.ro

Membrii clanului Corduneanu au fost reținuți pe motiv că gruparea aducea droguri din Occident pentru a le comercializa în ţările baltice şi în zona Moldovei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un an mai târziu, Costel Corduneanu, fraţii săi Vasile şi Florin precum şi alte şapte persoane, printre care şi Iulian Bogdan Leca, au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri.