Ducesa de Sussex i-a surprins pe elevii liceului cu un mesaj de cinci minute pentru a discuta despre protestele în curs de desfășurare și despre istoria proprie prin care a trecut când era o copilă.

Meghan, ducesa de Sussex şi soţia prinţului Harry al Marii Britanii, le-a vorbit elevilor despre moartea lui George Floyd, afro-americanul care a decedat săptămâna trecută în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis.

Meghan s-a adresat absolvenților de la Immaculate Heart High School din Los Angeles, instituție în care și ea a învăţat:

„Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că îmi pare rău. Îmi pare atât de rău că trebuie să crești într-o lume în care acest lucru este încă prezent ”, a spus Meghan cu lacrimi în ochi.

„Am plănuit să vă spun câteva cuvinte la absolvirea voastră şi așa cum am văzut cu toții în ultimele săptămâni, ceea ce se întâmplă în țara noastră și în statul nostru și în orașul nostru natal este devastator”, a spus Meghan.

„Viaţa lui George Floyd a contat, viaţa lui Breonna Taylor a contat, la fel şi a lui Tamir Rice. Aceeaşi situaţie în cazul oamenilor ale căror nume le cunoaştem, dar şi cei ale căror nume nu le cunoaştem”.

Singurul lucru greşit este să nu spui nimic

„Doream să spun lucruri corecte şi eram extrem de emoţionată că aş ajunge să fiu judecată. Însă, am realizat că singurul lucru greşit este să nu spui nimic”, a spus Megan în mesajul video pentru elevi.

„O profesoară mi-a spus când eram în liceu să îmi amintesc întotdeauna să pun nevoile altora înaintea fricilor mele. Îmi amintesc când aveam 11 sau 12 ani şi erau revolte în Los Angeles, care erau începute tot din cauza rasismului.

Îmi amintesc văzând oameni în portbagajele dubelor ţinând arme şi puşti. Îmi amintesc că am intrat în casă și am văzut copacul, care fusese întotdeauna acolo, complet carbonizat. Iar acele amintiri nu dispar”, a spus Meghan

Markle s-a mutat înapoi în orașul natal cu Prințul Harry, 35 de ani, și fiul lor de 1 an, Archie , dar ca dovadă a celor relatate de ea, amintirile sale din LA în timpul revoltelor din 1992, ca urmare a bătăii lui Rodney King de poliție, i-au rămas proaspete în memorie.