Medvedev ordonă reînarmarea Rusiei

Medvedev ordonă reînarmarea Rusiei

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a ordonat ieri relansarea procesului de înarmare „la scară largă” a ţării sale începând cu anul 2011, pentru a face faţă, în special, „tentativelor continue” ale NATO de a dezvolta infrastructuri militare în apropierea Rusiei.

„Din 2011 va începe o reînarmare la scară largă a armatei şi a marinei ruse”, a declarat liderul de la Kremlin, în timpul unei reuniuni cu oficiali de rang înalt din Ministerul rus al Apărării.

Potenţial de conflict

„Analiza situaţiei politico-militare din lume a arătat că rămâne un potenţial de conflict serios în anumite regiuni, alimentat de crize locale şi de tentative continue ale NATO de a-şi dezvolta infrastructura militară în apropiere de Rusia”, a adăugat Medvedev.   El a subliniat că principala sarcină a oficialilor din domeniul apărării este consolidarea capacităţii de luptă a trupelor, în special a forţelor strategice nucleare. Preşedintele rus a atras atenţia participanţilor la reuniune că războiul din vara anului trecut împotriva Georgiei a reliefat o serie de slăbiciuni, în special în asigurarea anumitor tipuri de armament şi mijloace de comunicaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declaraţiile liderului rus au loc în contextul relansării relaţiilor dintre Moscova şi Washington, după instalarea la Casa Albă a lui Barack Obama. Şeful Statului Major al armatei ruse nu a oferit detalii privind acest proces de reînarmare.