Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic din Munţii Apuseni, face un gest ULUITOR. De ce va reveni în judeţul Alba
Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic din Munţii Apuseni, face un gest ULUITOR. De ce va reveni în judeţul Alba

Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic din Munţii Apuseni, face un gest ULUITOR. De ce va reveni în judeţul Alba

Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, va reveni în judeţul Alba pe 12 septembrie, împreună cu soţia sa, pentru a fi naş de cununie pentru fiica unuia dintre salvatorii săi.

 

Medicul şi soţia sa Diana vor fi naşii de cununie ai Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre salvatorii medicului, conform ziarulunirea.ro.

Ceremonia religioasă se va desfăşura la Biserica ”Sfinţii Mihail şi Gavril” din comuna Horea, iar masa festivă este programată la căminul cultural din aceeaşi comună.

Radu Zamfir revine în judeţul Alba după aproximativ un an, după ce a fost prezent în luna august 2014 la festivitatea în cadrul căreia i-a fost decernat titlul de ”Cetăţean de onoare” al comunei Horea.

El este unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic care a avut loc pe 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a aterizat forţat la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi.