Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Meci de tenis istoric! Bătălia Genurilor! Lumea sportului, schimbată pentru totdeauna după această partidă
Meci de tenis istoric! Bătălia Genurilor! Lumea sportului, schimbată pentru totdeauna după această partidă

Meci de tenis istoric! Bătălia Genurilor! Lumea sportului, schimbată pentru totdeauna după această partidă

La 20 septembrie 1973, într-un meci de tenis foarte mediatizat numit „Battle of the Sexes”, cea mai bună tenismenă a lumii, Billie Jean King, în vârstă de 29 de ani, îl învinge pe Bobby Riggs, în vârstă de 55 de ani.

Riggs (1918-1995) era un tenismen care insista pe faptul că femeile erau inferioare, că nu puteau face față presiunii jocului și că, și la vârsta lui, putea învinge orice jucătoare.

Meciul a fost un eveniment media uriaș, la care au asistat 30.000 de spectatori la Houston Astrodome și alți 50 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

King și-a făcut intrarea, în stil Cleopatra, pe o așternut de aur purtat de bărbați îmbrăcați ca sclavi antici, în timp ce Riggs a ajuns într-o ricșă trasă de modele feminine.

Legendarul sportiv Howard Cosell a fost cel care a organizat meciul, în care King l-a învins pe Riggs cu 6-4, 6-3, 6-3.

Realizarea lui King nu numai că a contribuit la legitimarea tenisului profesioninst feminin, ci a fost văzută ca o victorie pentru drepturile femeilor în general.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric