Evenimentul Zilei > Sport > Max Nicu e român. Va fi şi titular la naţionala de fotbal?
Max Nicu e român. Va fi şi titular la naţionala de fotbal?

Max Nicu e român. Va fi şi titular la naţionala de fotbal?

Ministerul Justiţiei a anunţat ieri că Maximilian Nicu, mijlocaşul formaţiei Hertha Berlin, a primit cetăţenia română.

Nicu (26 de ani) are astfel şanse să joace pentru tricolori în „dubla” cu Serbia (28 martie, de la Constanţa) şi cu Austria (1 aprilie, de la Klagenfurt). „Nicu e un jucător foarte bun. Sper să se integreze în echipă”, ne-a declarat ieri Victor Piţurcă, selecţionerul României, confirmând faptul că se bazează pe serviciile mijlocaşului de la Hertha Berlin, liderul din Bundesliga.

O altă veste bună vine din Arabia Saudită. Internaţionalul Mirel Rădoi a marcat ieri pentru echipa sa, Al-Hilal, în Liga Campionilor Asiei, în partida cu Pahtakor Taşkent. Rădoi a transformat un penalty, meciul terminându-se egal, 1-1.

Chivu şi Petre, out cu Serbia!

Ne-au parvenit însă şi veşti rele din tabăra tricolorilor. Cristian Chivu (Inter Milano) şi Florentin Petre (Terek Groznâi) s-au accidentat şi vor rata „dubla” cu Serbia şi cu Austria. Căpitanul naţionalei va sta cel puţin o lună pe tuşă, după ce i-a recidivat accidentarea de la muşchii aductori.

„Mourinho l-a forţat pe Chivu în meciul cu Fiorentina. Cristi era dezamăgit. L-am sunat ca să-l consolez. Sper să nu mai avem accidentări”, a spus „Piţi”. Şi Florentin Petre a devenit indisponibil pentru aceste confruntări. „Piticul” va lipsi trei luni de pe gazon, suferind o entorsă la genunchi. Piţurcă nu va putea conta nici pe Gabi Mureşan, de la CFR Cluj, care se afla în lotul lărgit.