"Centrul dreapta e terminat din cauza lui Berlusconi", comentează tranşant chiriaşul de la Viminale.  Bomba o detonează într-un interviu pentru Il Giorno. Când a fost întrebat despre de întâlnire cu Berlusconi în spital miercuri dimineaţa, liderul Ligii a spus: „M-am dus din afecțiune, pentru că sănătatea primează".

Siguranţa de la bombă este trasă. Mulţi, aşa cum se tot vorbeşte de săptămâni, acum vor putea face ca Alessandra Mussolini: să abandoneze Forza Italia și pe Berlusconi, cu scopul de a migra într-o Lega din ce în ce mai puternică și mai robustă.

În plus, Salvini anunță că vrea să meargă direct la Marcello Foa: "El este o persoană de o profunzime și valoare considerabilă și nu poate fi ținut ostatic pentru capriciile Partidului Democrat cu atât mai puțin pentru în Forza Italia". Și din nou spun: "Să mergi împotriva schimbării este o alegere, dar fiecare alegere are consecințe".

"Luna de miere se va termina", a spus ameninţător Berlusconi

Reaminitm că Silvio Berlusconi a blocat miercuri nominalizarea unui "suveranist" în fruntea Rai, Marcello Foa, prezentat de presă drept un apropiat al Ligii şi un apărător declarat al preşedintelui rus Vladimir Putin. 

Jurnalistul italo-elveţian de 55 de ani a fost validată marţi de consiliul de administraţie al Rai, dar a fost respinsă în cursul unui vot de miercuri dimineaţă în cadrul comisiei parlamentare abilitate, unde opoziţia Forza Italia, a fost decisivă.