Evenimentul Zilei > International > Matteo Salvini, atac fără precedent împotriva femeilor străine care avortează. „Să spunem ‘stop’”
Matteo Salvini, atac fără precedent împotriva femeilor străine care avortează. „Să spunem ‘stop’”

Matteo Salvini, atac fără precedent împotriva femeilor străine care avortează. „Să spunem ‘stop’”

Matteo Salvini, liderul extremei drepte din Italia a afirmat recent că trebuie luate măsuri împotriva femeilor străine care apelează la clinicile medicale de urgențe pentru a face avort.

Afirmația politicianului Italian a stârnit un val de critici din partea opiniei publice dar și din partea politicienilor din opoziție.

Malvini susține că femeile străine fac avort din cauza unui „stil de viaţă necivilizat”

Întreruperea voluntară a sarcinii (IVG, până la trei luni) a fost legalizată în Italia în anul 1978. După a treia lună de sarcină, avortul rămâne posibil pentru motive terapeutice limitate, dar este un tip de intervenţie dificilă de efectuat întrucât 70% dintre ginecologi refuză să o practice, în numele ”obiecţiei de conştiinţă”.

„Am avut semnale potrivit cărora anumite femei, care nu sunt nici din Roma, nici din Milano, s-au prezentat pentru a şasea oară la clinica de urgenţă la Milano pentru o întrerupere de sarcină”, a declarat Matteo Salvini

„Nu este treaba mea, nici cea a statului să dea lecţii de morală sau de etică indiferent cui; este corect ca femeia să aleagă pentru ea însăşi şi pentru viaţa sa. Dar nu se pot considera clinicile de urgenţă ca soluţie la un mod de viaţă necivilizat”, a afirmat Salvini într-o reuniune publică la Roma.

„Unii cred că aceste clinici de urgenţă sunt un distribuitor automat de îngrijiri medicale fără a plăti un cent. Este timpul să spunem ‘stop’ miilor de cetăţeni non-italieni care se prezintă la urgenţă. A treia oară când vă veţi prezenta, veţi plăti”, a continuat Matteo Salvini.

Liderul Partidului Democrat (aflat la guvernare), Nicola Zingaretti, a denunţat „insultele, teoriile extravagante şi statisticile aleatorii” ale lui Salvini.

„Din fericire, serviciile de urgenţă italiene nu ţin cont de aceste provocări, care nu aduc atingere serviciului sanitar italian”, a adăugat Zingaretti, potrivit gazetaromaneasca.com