Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri de REFERENDUM: Prefectul Capitalei le cere primarilor de sectoare ÎNTRERUPEREA TUTUROR CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE
Măsuri de REFERENDUM: Prefectul Capitalei le cere primarilor de sectoare ÎNTRERUPEREA TUTUROR CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE

Măsuri de REFERENDUM: Prefectul Capitalei le cere primarilor de sectoare ÎNTRERUPEREA TUTUROR CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE

Georgeta Gavrilă, prefectul Capitale, le cere tuturor primarilor de sectoare să întrerupă camerele de supraveghere aflate în sediile şcolilor în care se vor organiza secţii de votare.

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a trimis o adresă către toţi primarii de sector prin care le cere să întrerupă camerele de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare din unităţile de învăţământ, pe parcursul desfăşurării votării.
Adresa oficială a fost trimisă în urmă cu două zile către primarii de sector şi către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
"Având în vedere Hotărârea nr 13/2012 a Biroului Electoral Central , vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri corespunzătoare pentru întreruperea funcţionării, pe perioada desfăşurării votării, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare, în cadrul unităţilor preuniversitare de învăţământ, la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iunie 2012", se arată în documentul semnat de prefectul Capitalei Georgeta Gavrilă.
Prin Hotărârea Biroului Electoral Central 13/2012 preşedinţii birourilor electorale trebuiau să asigure afişarea, la loc vizibil, a unei foi A4 pe care scria "accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis".